ViaMatic AS: Hjertestarter i alle firmabiler

ViaMatic AS har valgt å utstyre alle sine firmabiler med hjertestarteren Defibtech Lifeline AED levert av 1Aid Norge! Michael Andresen hos ViaMatic AS er opptatt av å jobbe med HMS like mye i praksis som på papiret, de har derfor utstyrt sine biler med ekstra utstyr både på førstehjelp og brannvern.

2 nye hjertestartere til ViaMatic AS sine siste firmabiler. BILDE: Bjørn-Tore Løvtangen

ViaMatic AS er et firma som er autorisert og registrert i elvirksomhetsregistret og er lokalisert i Fredrikstad.

De har som hovedmål og være en aktør innen elektro, automasjon og SRO på samferdselsanlegg.

1Aid Norge får stadig spørsmål om det å ha hjertestarter i firmabiler. Vi har igjennom år hatt et tett og godt samarbeid med ViaMatic AS, og valgte å sende Michael noen spørmål om deres erfaringer med å ha hjertestarter i firmabil:

1) Hva er grunnen til at dere valgte å ha hjertestarter i alle deres biler?
Vi ser et stadig økende stressnivå på arbeidsplasser vi jobber på. Dette kan øke risikoen for hjertestans pga strømulykke eller stress. ViaMatic AS velger derfor å invistere i hjertestartere. Hvis det skulle skje et uhell så skal våre montører ha de beste mulighetene til å redde en kollega eller annen på arbeidsplassen. Hjertestarter, førstehjelp-, øyeskyld-, brannkoffert samt 2stk 6kg brannslukker er standard utstyr i våre biler og vi har nå 4stk per dags dato og har planer og kjøpe 2stk biler til i starten av neste år.

ViaMatic AS sine biler er godt utstyrt! Fra ve. Michael Andresen og Henrik Pettersen

2) Hva mener de ansatte om å ha hjertestarter i sine biler?
Våre ansatte syns det er en trygghet at de har disse hjelpemidlene, i hendelse av uhell så har de verktøy som kreves for å gjøre en innsats til og hjelpe en kollega eller selv blir hjulpet, dette gir en større sjanse for å komme hjem etter arbeid til familie.
3) Hva syns deres kunder om at dere har hjertestarter tilgjengelig der dere er?
ViaMatic har bare fått positive reaksjoner fra kunder (f.eks. Statens vegvesen, BaneNor etc.), dette viser at vi er seriøse innen HMS og dette har vært til våres fordel.
4) Hva er ditt intrykk av hjertestarteren Defibtech Lifeline AED?
Hjertestarteren er veldig enkel og tydelig å bruke, lett å forstå seg på for våre ansatte.
5) Hvordan opplever du 1Aid Norge som leverandør av hjertestarter og kurs?
ViaMatic er veldig fornøyd med 1Aid Norge, som har de beste kursene på HLR- og bruk av hjertestarter, som alle ansatte har lært mye fra. Vi er veldig glade for å ha oppfølgingsprogram med 1Aid Norge der de har kontroll på når hjertestarterene skal ha «service», elektrodeskifter osv, så vi kan fokusere på det vi er flinke på, dette er og noe som gjør at 1Aid Norge er ett selvsagt valg for ViaMatic AS.

Praktisk trening på bruk av hjertestarter hos ViaMatic AS. BILDE: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Michael Andresen, daglig leder i ViaMatic AS og Bjørn-Tore Løvtangen, daglig leder i 1Aid Norge. BILDE: Henrik Pettersen

Les mer om ViaMatic AS på deres hjemmesider http://www.viamatic.no

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid