TIPS TIL EN TRYGG OG SIKKER VINTERFERIE

Her følger noen gode vinterferietips fra nettstedet «sikker hverdag» fra DSB!

1409309656754

 

Skal du på hytta i vinterferien, sjekk gassutstyret og test røykvarsleren. Husker du hjelmen og følger alpinvettreglene er du tryggere i skibakken også.

Brannslurv på hytta

Visste du at røykvarsler og slokkeutstyr også er påbudt i hytter og fritidsboliger? En undersøkelse gjennomført i 2011 viste at åtte prosent av hytteeiere ikke hadde røykvarsler på hytta. I tillegg var det 29 prosent som ikke hadde byttet røykvarslerbatteri i løpet av det siste året. Dette betyr i praksis at 150 000 hytter kan være uten røykvarsler som virker.

Bytt batteri jevnlig

En røykvarsler som virker er en billig forsikring for å komme seg ut i tide. Hvis du skal på hytta i vinterferien, sjekk at røykvarslerne virker og bytt batteri hvis det er lenge siden sist. Tenk også igjennom hvordan du skal redde deg ut hvis du våkner av at røykvarsleren piper. Sørg også for frie rømningsveier.

Lag en nødplakat

Årlig rykker brannvesenet ut til mellom 100 og 150 hyttebranner. Har du en nødplakat for hytta er det lettere å forklare brannvesenet veien.

Sjekk gassutstyret

Har du propankjøleskap eller bruker du gass til oppvarming av hytta? Bruk noen minutter på sjekk av gassutstyret før du tar det i bruk. Så minsker du riskikoen for farlige lekkasjer.

Husk hjelm og ryggskinne i bakken

Vinterferien er tid for storinnrykk i alpinanleggene. Hjelm og ryggskinne er enkle hjelpemidler for å øke egen sikkerhet i bakken. Likevel bruker bare halvparten av de som besøker alpinanlegg hjelm. Bare en av ti bruker ryggskinne.

Bruk hjelm og ryggbeskyttelse, og følg alpinvettreglene så øker du din egen og andres sikkerhet i skibakken.

KILDE: http://WWW.SIKKERHVERDAG.NO: http://www.sikkerhverdag.no/vinterferie/

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid