RÅD OM ADRENALIN-PENN

Dette er et av temaene 1Aid Norge omtaler i flere av sine kurs.

d63bcd4f42

Den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA) vil at bruken av adrenalinpenner skal bli bedre, og ett av flere råd er at legene bør forskrive to injeksjoner som pasienter med alvorlig allergi alltid skal ha med seg.

Den europeiske legemiddelmyndigheten (EMA) er opptatt av bedre og riktigere bruk og større sikkerhet for personer med alvorlig allergi som er utsatt for å få potensielt livstruende allergisjokk (anafylaktisk sjokk).

Nå har EMA publisert råd til pasienter og til helsepersonell.

Mangel på penner
Det har tidligere vært mangel på adrenalinpenner, og EMA ber leger forskrive to adrenalin-injeksjoner som pasientene alltid skal ha med seg – i tilfelle det skulle være nødvendig med en ekstra dose, eller hvis noe går galt med første injeksjon.

EMA oppfordrer videre personer med alvorlig allergi til å få instruksjon i hvordan pennene skal brukes av legen sin eller på apoteket, forsikre seg om at de selv kan bruke pennen og gjerne sørge for at blant andre familiemedlemmer også kan bruke en slik penn.

– Siden det er sommer og vepse-tid, kan det være nyttig å minne om at leger og apotek må være nøye med å instruere pasientene eller pårørende om hvordan pennen skal brukes, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til Dagens Medisin.

 

KILDE: DAGENSMEDISIN.NO: http://www.dagensmedisin.no/artikler/2015/07/02/rader-allergikere-til-a-ha-reserve-adrenalin/

BILDE: medapharma.ch

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid