ØVELSE FOR INDUSTRIVERN

I dag har vi vært med å gjennomføre øvelse for industrivernet til Mantena og Sporveien, i Mantena sitt verksted på Grorud.

Innsats til pasient med stømskade. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

Innsats til pasient med stømskade. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

Øvelsen ble arrangert av NSO, hvor vi bla. a var med i instruktørkorpset. Med 6 høyst reelle caser som deltagerne fikk muligheten til å trene på, ble dette en spennende og lærerik dag. Casene omhandlet bl.a hodeskade, klemskade, strømskade, amputert ben, store sårskader i arm og stor pågående blødning.

Pasient liggende med hodeskade etter ulykke. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

Pasient liggende med hodeskade etter ulykke. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Som markører var det profesjonelle aktører fra utlandet som lever av å spille syke og skadde, med dertil amputerte armer og ben, noe som gjør øvelsene svært realistiske. Med i dag var også ambulanseelever, som gjorde en meget god jobb som pasienter. Fordi flere av skadene så helt ekte ut, ønsker vi ikke å legge ut bilder av disse, da de kan virke støtende.

Profesjonell skadesminkør. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Godt merket innsatspersonell i industrivernet. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Deltagerne beskrev en god dag, med øvelsesmomenter som er relatert til skader som kan oppstå på arbeidsplassen, hvor industrivernet vil komme i aksjon.

En fin dag i sola! FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Frie luftveier etablert ved bruk av kjevegrep. FOTO: Bjørn-Tore Løvtangen

 

Har ditt industrivern øvelser? Ta gjerne kontakt om dere vil se på muligheter for reelle øvelser tilpasset deres industrivern.

 

 

 

 

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid