NYTT NASJONALT NUMMER TIL LEGEVAKT 1. SEPTEMBER

Hvis du trenger medisinsk hjelp som ikke er akutt, så behøver du ikke å ringe 113. Det sekssifrede telefonnummeret du må pugge er: 116 117.

Legevaktsnummer

For fra 1. september trer en ny ordning i kraft, etter at regjeringen vedtok nye krav til akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus i mars. Legevaktsentralen skal over hele landet motta henvendelser via nummeret 116 117, og du vil så svar fra nærmeste legehjelp. Ved behov viderekobles samtalene til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral(AMK).

– Vil skape mindre køer

Sykepleier, Camilla Brenna, som bemanner legevaktstelefonen i Glåmdal, jubler over den nye tjenesten.

– Det blir veldig bra! For pasientene vil det bli ett nummer å forholde seg til, derfor tror vi flere vil ringe for å få den hjelpen de trenger. Hvis vi kan hjelpe flere over telefon, så kan det bidra til at vi får mindre køer på legevaktene. Det vil nok også avlaste AMK-sentralen, sånn at de pasientene som vanligvis blir satt over til oss, ringer direkte, sier Brenna.

Onsdag kom statsminister Erna Solberg på besøk til Glåmdal interkommunale legevakt,  for å se hvordan den nye ordningen vil fungere. Der har de allerede samlet legevakttjenesten for fem Hedmarks-kommuner.

– Hvis noe skjer, så skal du kunne vite hvor du skal ringe, uansett hvor i landet du er. På den måten slipper du å lete etter de ulike legevaktsnumrene i hver kommune. Jeg tror også at flere av de som trenger legehjelp, men som ikke er akutt, kommer til å ringe riktig person, sier Solberg.

Må pugge

Hvis du trenger hastehjelp, skal du fremdeles ringe 113. Men hvis du trenger råd eller lettere medisinsk hjelp, skal du taste det nye nummeret – som også er et gratisnummer.

KILDE: TV2: http://www.tv2.no/2015/07/02/nyheter/7112934

BILDE: Sarpsborg.com

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid