INDUSTRIVERNØVELSE HOS NORTURA

1Aid Norge gjennomførte 06.06.18 industriverndag hos Nortura på Rudshøgda, avsluttet av en storøvelse med eksplosjon i fabrikken. Med hele industrivernet, alle nødetatene og frivillige som Norsk Folkehjelp og Røde Kors i aksjon ble dette en levende, og ikke minst realistisk øvelse. Vi er også stolte over å spille på lag med Medic Makeup Norway, som med sitt profesjonelle markørteam og kunstnere av skadesminkere skaper de perfekte rammene for en stor øvelse.

Etter forberedende møte og god kontakt på mail og telefon var industriverndagen planlagt og klar for gjennomføring.

Dagen begynte med en rask teoretisk gjennomgang av det vi kaller «førstehjelpstanken». Dette setter alt av innsatspersonell i stand til å tenke likt i møte med alvorlig og kritiske syke og skadde personer.

Jobben i et industrivern er praktisk og må øves på, derfor gikk resten av dagen med til praktisk trening og øvelse. Tre grupper, tre ringøvelser, som sammen med industrivernleder ble valgt med bakgrunn i egne ønsker om øvelsesmomenter etter behov.

Stor pågående blødning, alvorlig klemskade, og en egen post med fokus på branngruppa, oppmarsj på skadested/håndregler slangeutlegg.

Dette var tre poster hvor gruppene fikk tid til å trene å gjøre seg gode på de utvalgte casene.

Etter en god lunsj av Nortura sine gode produkter var det i gang igjen.

Alarmen går! Eksplosjon på anlegget, ukjent antall sårede, røyk er observert!

Innsatsleder aktiviserer industrivernet, og vi ser raskt, og igjennom hele øvelsen at dette industrivernet er godt trent, og samhandling med nødetatene fungerer meget bra!

Røykdykkere er raskt på plass, pasienter blir evakuer fra hot zonet, og førstehjelpsgruppa gjør en god jobb med de evakuerte og alvorlig skadde pasientene før nødetatene ankommer.

Etter øvelsen gjennomførte alle de involverte en oppsummering av øvelsen. Mange gode tilbakemeldinger, men også noen læringsmomenter, noe som gjør slike øvelser så verdifulle!

Vi er utrolig glade for, og meget takknemlig for at den profesjonelle redningstjenesten, ambulanse, politi, brann og de frivillige fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors ville og kunne delta!

Det er en uvurdelig stor verdi i denne samtreningen hvor industrivern og nødetater kan bli bedre kjent med hverandre, hvilke roller man har og nødetatene har mulighet til å bli kjent med objektet.

En stor takk til Nortura Rudshøgda for at vi fikk mulighet til å skape denne dagen for industrivernet… BRA JOBBA!

 

Flere bilder av dagen:

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid