HJERTESTANS PÅ DANSKENES IDRETTSGALLA

Les historien om håndballspilleren som fant hjertestarteren for å redde liv, mens navnet hans ble ropt opp på scenen under Danmark´s svar på idrettsgallaen!

Illustrasjonsfoto: Rotaid

Illustrasjonsfoto: Rotaid

Lørdag ble Stig André Berge den store mannen på årets Idrettsgalla. Bryteren stakk av med flere priser; «Årets forbilde» og «årets navn», samt den gjeveste av dem alle; «Utøvernes pris».

Og mens Idrettsgallaen på Hamar gikk forholdsvis rolig for seg, var det mer dramatikk på danskenes tilsvarende arrangement, «Sport 2016».

Håndball-stjerna Casper Mortensen var en del av gull-laget til det danske herrelaget fra Rio-OL i høst.

Da OL-finalen mot Frankrike var over og seieren var sikret, jublet Mortensen på en så fantastisk måte at han i går ble tildelt prisen for «Årets Jubelscene 2016».

Var ikke å se

Men da kameraene fant stolen til Mortensen blant de andre landslagsspillerne, sto den tom. Da gikk lagkamerat Morten Olsen på scena og tok imot prisen for ham.

Da Mortensen endelig kom tilbake til salen, ble han møtt av latter. Grunnen til at kantspilleren ikke var til stede, er ikke like morsom.

  • Takk for prisen for årets jubelscene. Under mitt «toalettbesøk» falt en mann om på gulvet med hjertestans, derfor valgte jeg å bli igjen, forklarte Mortensen senere på Twitter.

– Likegyldig

Kantspilleren er til daglig en del av Bundesliga-klubben Hannover-Burgdorf, og er kjæresten til danske TV 2-journalisten Stine Bjerre Jørgensen. Til danske Ekstrabladet forteller Mortensen at kjæresten for to måneder siden måtte gi hjertekompresjoner, men at han selv slapp dette.

– Jeg kom ikke så langt. Jeg løp raskt ut og sørget for at det ble hentet en hjertestarter, sier han til avisa.

Mortensen sto to meter unna da den eldre mannen falt om med hjertestans, og vurderte det som viktigere at han hentet en hjertestarter, enn å løpe opp på scena og ta i mot en pris.

  • Morten tok imot prisen for meg, og det var jo fint. Men en sånn pris er jo egentlig likegyldig når det er menneskeliv som står på spill, sier Mortensen til Ekstrabladet.

– Vilt

Håndballstjerna forteller til avisa at mannen ble kjørt på sykehuset. Da hjertestarteren kom fram på toalettet, sto det ifølge Mortensen fire ambulansearbeidere over mannen, og han var ved bevissthet.

– Så sier de takk, fordi jeg reagerte så raskt, men sa «du kan gå inn igjen, for nå har vi kontroll på situasjonen».

Mortensen løp da inn i lokalet igjen, etter at det rant inn med sms-er om at han hadde vunnet en pris. Han forklarer til Ekstrabladet at han følte en blanding av eufori og hele opplevelsen da han løp inn mot scena, og sier det var «vilt».

Mer info om hjertestans og hjertestartere HER

KILDE: DAGBLADET.NO: http://www.dagbladet.no/sport/handballstjerna-ble-ropt-opp-som-prisvinner-i-stedet-for-a-lope-pa-scena-var-han-pa-jakt-etter-en-hjertestarter/66602655

http://www.1aid.no

 

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid