FÆRRE DRUKNET I 2016

Det er meget gledelig å se at tallene på omkomne etter drukningsulykker i 2016 er lavere enn tallet for 2015. Likevel er det 91 mennesker som er døde i 2016. Det er trist, og det er 91 for mange. Se mer om statistikken i denne saken fra NRK.

Jon Halvorsen BILDE: Norsk Folkehjelp

Enhetsleder i Norsk Folkehjelp, Jon Halvorsen. BILDE: Norsk Folkehjelp

I 2016 omkom 91 personer som følge av drukning. Det er tolv færre enn året før, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

Gjennomsnittet for de 29 årene Norsk Folkehjelp har ført drukningsstatistikk, er 121 drukninger i året. Selv om tallene viser en jevn nedgang er det enkelte ting som ikke forandrer seg.

Over halvparten av dem som druknet i fjor var nemlig godt voksne menn, og hele 49 prosent av drukningsulykkene skjedde ved fall fra land, mens bare 17 prosent skjedde i forbindelse med fritidsbåt.

– Selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt enda færre ulykker, er dette gledelige tall. Det er vanskelig å peke på én spesiell grunn til at tallene går nedover, men over tid skyldes det nok at bevisstheten rundt sikkerhet øker i samfunnet generelt. Dette gjenspeiles i slike statistikker, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

Fylkesstatistikken viser at Rogaland og Møre og Romsdal begge ble rammet av elleve drukningsulykker i 2016. Hordaland hadde ni drukningsulykker og Nordland åtte. Aust-Agder og Vest-Agder hadde til sammen ni drukningsulykker.

På Svalbard var det ingen drukningsulykker.

I desember omkom fire personer av drukning her i landet, disse ulykkene skjedde i Østfold, Hordaland, Møre og Romsdal og Nordland.

Statistikken til Norsk Folkehjelp baserer seg på medieovervåking.

KILDE: NRK.NO: https://www.nrk.no/norge/faerre-dode-i-drukningsulykker-i-fjor-1.13301417

BILDE: Norsk Folkehjelp

http://www.1aid.no

 

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid