Ulykker i hjemmet

De fleste ulykkene skjer faktisk i hjemmet.Hver uke dør omtrent ni mennesker i trafikken i Norge, og til sammenlikning dør 20 personer i hjemmeulykker i løpet av samme periode. Det betyr tre mennesker per dag!Når det gjelder skader, er disse tallene også overraskende store. Hvert år trenger mer enn 120 000 nordmenn legebehandling på grunn av skader. Skader på grunn av vold er ikke med her.Norge er på ulykkestoppen blant de nordiske landene, og antallet hjemmeulykker i landet vårt er dessverre økende. Vi kan bare tenke oss til hva dette betyr av unødig lidelse for de som skader seg. Jeg tror at man kan gjøre mye selv for å unngå ulykker.

Hvor skjer ulykkene?

De skjer over hele huset – og i hagen.Inne i huset skjer de fleste der man oppholder seg mest. Det betyr at de fleste skjer i stua og soverommet, litt færre i trappa, på kjøkkenet og på badet.

Men hvis vi tenker på hvor liten tid vi oppholder oss for eksempel i trappa eller på badet hver dag, så kan man si at sannsynligheten for at man skal skade seg der kanskje er minst like stor som i stua.

Hva er årsakene til at ulykkene skjer?

Det er mye de samme årsakene som går igjen når man ser på hvorfor ulykkene skjer.Når det gjelder fall, er årsakene blant annet løse tepper, glatte gulv, verktøy som svikter og manglende ferdigheter hos brukeren.

For ulykker som skjer blant barn og eldre er det spesielle årsaker.

Kilde: helsenett.no

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid