PÅBUD OM SIKKERHETSNETT PÅ TRAMPOLINE

Trampoliner til hjemmebruk regnes nå som leketøy. Dermed skjerpes sikkerhetskravene. Et av kravene er at sikkerhetsnett og kantbeskyttelse skal følge med trampolinen.

Tidligere ble trampoliner for hjemmebruk kategorisert som alminnelige forbrukerprodukter eller sportsutstyr. I henhold til nye europeiske retningslinjer regnes trampoliner nå som leketøy. Dette innebærer at kravene til sikkerhet ved produktet skjerpes gjennom en ny europeisk sikkerhetsstandard: NS-EN 71-14.

-Hopping på trampoline er svært populært, men vi ser dessverre at mange skader seg. At sikkerhetskravene skjerpes ser vi positivt på, og vi håper det får en god skadeforebyggende effekt, sier Kari-Ann Thon Kristiansen, avdelingsleder i DSB.

Sikkerhetsstandarden stiller en rekke krav til produktet, blant annet til trampolinens stabilitet og styrke. Det er også krav til å forebygge stikk- og knusningsskader, og at kroppsdeler setter seg fast. Kravet til informasjon, brukerveiledning og tydelig advarselsmerking er også skjerpet med ny sikkerhetsstandard.

Standarden stiller også krav til hva som skal leveres sammen med trampolinen. Mellomstore og store trampoliner skal nå leveres med sikkerhetsnett og kantbeskyttelse. Minitrampoliner skal leveres med anti-skli føtter.

 

KILDE: DSB.NO: http://dsb.no/no/Ansvarsomrader/Produkter-og-tjenester/Aktuelt/Skjerpede-sikkerhetskrav-til-trampoliner/

 

førstehjelpskurs, førstehjelpskurs Akershus, Hjertestarterkurs, hjertestartere, redd liv, førstehjelpskurs for bedrift, førstehjelp på barn, brannskader, ulykker, førstehjelpsutstyr

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid