Medical AS gjennomfører kurs uten praktisk trening på munn-til-munn

Dessverre ser vi nå at smittetallene er høye og stigende, og sykehusene er bekymret for kapasiteten ved innleggelse av mange alvorlig syke Covid-19 pasienter! Medical AS ønsker å bidra med å holde smitten nede, og vi har høyt fokus på smittevern! Det skal være trygt å delta på våre kurs. Vi vil nå derfor en periode fremover gjennomføre våre kurs uten praktisk trening på munn-til-munn.

Norsk Førstehjelpsråd i samarbeid med FHI og Helsedirektoratet har kommet med anbefalinger om hvordan vi bør gjennomføre opplæring under pandemien. Den siste oppdateringen kom 01.10.21, der står det:

"Under Covid-19 pandemien har det vært strenge regler for gjennomføring av kurs og arrangementer. Dette medførte våren 2020 en anbefaling om å ikke gjøre munn-til-munn eller munn-til-maske-ventilasjoner ved opplæring og trening på hjerte- og lungeredning (HLR)."

Det står videre

"Når samfunnet nå har gått over til «normal hverdag med økt beredskap» er det igjen anbefalt å trene på HLR som før pandemien, inklusive munn-til-munn-behandling og munn-til-maske-ventilasjoner. Dette kan gjøres også om det komprimeres på øvingsdukken. Anbefalingen gjelder all slik kurs- og treningsvirksomhet, uavhengig av hvem som er deltakere. 

Medical AS tviler ikke på at dette er gode og riktige anbefalinger!

Men, vi ser i vårt møte med kunder og kursdeltakere at det fortsatt er en usikkerhet rundt det å utføre munn-til-munn som praktisk trening på kurs, derfor velger vi nå å følge nøye med på smitteutviklingen, og for en periode gjennomføre kurs uten bruk av munn-til-munn som praktisk trening ved hjerte-og lungeredning (HLR). Vi har stort fokus på smittevern under våre kurs! Ingen med symptomer på luftveisinfeksjon skal delta på kurs, viktig med god håndhygiene, desinfisering av treningsutstyr, og bruk av munnbind for de som ønsker det. Ellers følges lokale, regionale og nasjonale anbefalinger og råd.

Velkommen til et trygt kurs med Medical AS

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid