Industrivern i 1361 innsatser i 2022

I fjor ble industrivernet kalt ut 1361 ganger, en liten økning fra 2021 hvor industrivernet var i innsats 1295 ganger. Det betyr at det er industrivern i innsats nesten fire ganger per dag gjennom hele året. Dette kommer frem av den årlige industrivernrapporten som industrivernpliktige virksomheter sender inn til NSO i starten av året.

I over 1000 av innsatsene melder virksomhetene at industrivernets innsats var konsekvensreduserende, noe som tilsvarer 75 prosent. Innsatsene fordelte seg på 371 ulike virksomheter.

– Vi ser at antall innsatser de siste årene ligger på et nokså jevnt og høyt nivå. Det at tre av fire innsatser blir rapportert som konsekvensreduserende viser at industrivern i Norge virkelig bidrar til å redde liv og arbeidsplasser. Det er all grunn til å gi honnør og en stor takk til alle som deltar i denne effektive egenberedskapsordningen, sier direktør i NSO, Knut Oscar Gilje.

Nytt av året er at NSO i industrivernrapporten stilte spørsmål om det er noen av innsatspersonene som vil bli kalt inn til tjeneste i Sivilforsvaret eller Heimevernet og om noen er del av lokalt deltidsbrannvesen. Det var 124 som krysset av for Sivilforsvaret, 277 for Heimevernet og 195 for deltidsbrannvesen.

– Dette var en første grovkartlegging av dette. Vi har presentert dette for Totalberedskapskommisjonen, og vi vil i neste omgang ha en dialog med Sivilforsvaret om hvordan vi skal følge opp dette. Blir det for mange som blir utkalt ut fra industrivernet ved hendelser må vi diskutere dette videre og se om det gjøres noe på enkeltvirksomheter, sier Gilje.

KILDE: NSO.NO

WEB: https://nso.no/2023/02/17/1361-industrivern-innsatser-i-fjor/

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid