«HER BLIR DET LIV, RAI RAI»

Vi får ofte spørsmål om hvilke sang som gjelder for å holde takten på brystkompresjoner ved hjerte og lungeredning (HLR). «Er det fortsatt stayin´ alive?». Det er nok ikke vanlig at det synges under HLR, men for å tenke takt er musikk et godt hjelpemiddel. Takt er viktig når man skal gi brystkompresjoner. Derfor er kampanjen til LHL og D.D.E så fin!

Ved hjertestans kan liv reddes om man utfører hjertekompresjoner frem til ambulansepersonalet kommer. LHL oppfordrer alle til å lære dette, og dermed senke terskelen for å utføre hjerte- og lungeredning (HLR).

I filmen viser Bjarne og resten av gruppa hvordan han utfører HLR ved hjertestans. Alt til akkompagnement av deres kjente sang «Her bli det liv, rai, rai» som har samme takt og rytme som tempoet man skal holde ved hjertekompresjoner, cirka 100 ganger i minuttet.

– Filmen skal gjøre det mindre skummelt å gjøre hjerte- og lungeredning. Og det er det vi skal vise med denne filmen. Vi håper det kan bidra til at flere liv blir reddet, sier Bjarne Brøndbo.

– Det er lite en utrent hjerte- lungeredder kan gjøre galt dersom han eller hun gjør et forsøk på å redde et menneske som har hjertestans. Det verste man kan gjøre, er ikke gjøre noe. Ring 113 å be om hjelp, utfør hjerte- og lungeredning etter beste evne og ut i fra forutsetningene man har.

Gjennomsnittsalderen blant de som får hjertestans er rundt 65 år, og de fleste skjer i hjemmet.

Les hele saken: HER

KILDE: LHL.NO

BILDE: LHL

Liquid error (layout/theme line 154): Could not find asset snippets/turtle_vat_snippet.liquid